Osaava uusi esimies – jokaisen uuden esimiehen esimieskoulutus

Häämöttääkö edessä ylennys esimieheksi? Tai odotatko kauhulla ensimmäistä kehityskeskusteluasi pomon roolissa? Kaikella on ensimmäinen kertansa, niin myös esimieheksi tulemisella. Osaava uusi esimies on jokaisen uuden esimiehen esimieskoulutus.

Esimiestehtävässä tarvitaan tietoa, taitoa ja tahtoa

Esimieskoulutukseni tarjoaa kahta ensimmäistä, ja kolmatta pitäisi hieman löytyä osallistujilta itseltään.   Tästä starttipaketista saa erinomaiset valmiudet esimiestyön aloittamiseen. Ensimmäisenä valmennuspäivänä syvennytään esimiehen rooliin ja siinä esiintyviin haasteisiin. Toinen valmennuspäivä käsittelee yksikön perustehtäviä ja johtamista.

Osaava uusi esimies -esimiesvalmennuksen teemoja:

  • Mitä vastuita ja velvoitteita esimiestyöhön liittyy?
  • Minkälaista osaamista esimiehellä täytyy olla? Miten sitä voi kehittää?
  • Miten kehityskeskustelu käydään?
  • Mitä kaikenlaiset tunnusluvut tarkoittavat? Mitä niiden perusteella pitäisi tehdä?
  • Miten lomat ja poissaolot järjestetään?
  • Miten työyhteisön pelisääntöjä luodaan?
  • Miten ottaa puheeksi ikäviä asioita?
  • Miten hyödyntää henkilöstöjohtamisen työkaluja?

Koulutuksen hintaan sisältyy kirjoittamani esimiestyön perusteos ESIMIESOSAAMINEN – LIIKETOIMINNAN MENESTYSTEKIJÄ. Kirja antaa realistisen kokonaiskuvan tämän päivän esimiestyöstä ja henkilöstöjohtamisen haasteista. Koulutuksesta saa myös todistuksen.

Esimiehen rooliin ei synnytä, siihen kasvetaan. Osaava uusi esimies -valmennus tarjoaa käytännön tietoa ja tukea tämän herkän kasvuprosessin käynnistämiseen. Onnistut kyllä!

Tässä aiheeseen liittyvä kirjoitukseni Rubiikki-blogissa Uusi esimies ansaitsee kunnon alun.

Kiitos, kun kiinnostuit. Seuraavaa valmennusta ei ole vielä aikataulutettu. Milloin se sopisi sinulle parhaiten. Kerro rohkeasti toiveesi ja ota yhteyttä, katsotaan, miten toiveet saadaan toteutumaan.

Sisältökuvaus, hinta ja ilmoittautumisohjeet valmennusesitteessä.

”Mukava tapa puhua ”suomeksi”. Moni vaikeasti aiemmin ymmärretty asia olikin aivan yksinkertainen asia.”

”Strategian ja ohjeiden jalkautus menetelmät innostavalla ja positiivisella tavalla. Hyviä esimerkkejä oikeasta elämästä.”