Start-up -yrittäjästä johtajaksi

Start-up -yrittäjä on uuden haasteen edessä. Bisnesidea voi olla loistava ja tuote-/palveluosaaminen on hanskassa, mutta yrityksen perustaja ei ehkä koskaan ole työskennellyt esimiehenä. Kuitenkin kasvua tavoitteleva yritys tarvitsee osaavia ja motivoituneita työntekijöitä.

Yrityksessäsi oleva osaaminen on sen tärkein menestystekijä

Miten yrittäjä voi onnistua uudessa tehtävässään? Henkilökohtainen sparrauspakettini kasvattaa start-up -vetäjästä henkilöstöjohtamisen ammattilaisen, joka tuntee keskeisimmät työlainsäädännöstä tulevat velvoitteet, osaa toimia tavallisimmissa esimiestyössä eteen tulevissa vaikeissa tilanteissa ja ymmärtää johtamisen merkityksen kasvavan yrityksen menestystekijänä. Pääomasijoittajat ovat myös kiinnostuneita osaamisen määrästä, laadusta ja siitä syntyvistä tuloksista.

Perusta auttaa kasvua, innovaatioita, kustannushallintaa ja työnantajakuvaa

Kasvuyrityksen perusta luodaan jo alkuvaiheessa luodun hyvän johtamisjärjestelmän, sujuvien henkilöstöprosessien ja yrityskulttuurille sopivien henkilöstötyökalujen avulla. Tärkeitä osa-alueita ovat rekrytointi, perehdytys, palkitseminen, motivaatio, oppiminen ja osaaminen sekä työhyvinvointi.

Kun kaikki vaikuttaa kaikkeen…

Kasvuyrityksessä työskentely vaatii erityisiä työelämän taitoja. Miten huolehdit, että johtamisosaamisesi varmistaa yrityksen menestymisen ja kasvutarinan?

Tietyt perusasiat ovat aina otettava huomioon, mutta kyllä yrityksen koko ja elinkaaren vaihe vaikuttavat. Moniin asioihin liittyy monia näkökulmia. Ei ole vain mustaa tai valkoista. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Tarjolla kumppani, kanssakulkija, kyseenalaistaja

Start-up -yrittäjällä on toivottavasti vähintään yksi kumppani. Parhaassa tapauksessa tiimi, joukkue, pääomasijoittaja. Bisneksen puhumisen lisäksi tarvitaan sparrauskumppania henkilöstöjohtamiseen ja luottamuksellisiin keskusteluihin. Ulkopuolinen kumppani on vastaveto ympärillä oleville YES-ihmisille.

Aloitin työelämänäni yli 400 000 hengen globaalissa konsernissa, sen jälkeen vastasin henkilöstöasioista muutaman tuhannen hengen yrityksissä. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä toimin kahden hengen yrityksessä.

Otathan yhteyttä.